Στην κτιριακή ανακαίνιση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας προχωρά η Διοίκηση του Νοσοκομείου

//Στην κτιριακή ανακαίνιση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας προχωρά η Διοίκηση του Νοσοκομείου

Στην κτιριακή ανακαίνιση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας προχωρά η Διοίκηση του Νοσοκομείου

 Καλαμάτα 18.06.2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63102,190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα νέο στόχο έχει θέσει και υλοποιεί αυτό το διάστημα η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας μαζί με τα υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας που αφορά την ουσιαστική ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Ως γνωστό το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο, το κτήριο Λαλέα, στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο και ιδιοκτησιακά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας.

Από την επίσκεψη του Διοικητή του Νοσοκομείου Γεωργίου Μπέζου και της πολιτικού μηχανικού κ.Σοφίας Κορακοβούνη το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώθηκαν σ’ αυτό οι άμεσες και επείγουσες ενέργειες και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου το πανέμορφο αυτό κτίριο να διατηρήσει αναλλοίωτη την ομορφιά του και το χαρακτήρα του.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος έχει έρθει ήδη σε επαφή με το Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη ο οποίος έχει εκφράσει την σύμφωνη γνώμη του για την υλοποίηση των απαραιτήτων εργασιών και την χρηματοδότησή τους από πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει ξεκινήσει την σύνταξη της τεχνικής μελέτης η οποία συμπεριλαμβάνει:

  • Την αντικατάσταση των φθαρμένων από την υγρασία ξύλινων εξωτερικών κουφωμάτων με νέα ξύλινα ίδιου τύπου με τα υπάρχοντα και την επισκευή των ξύλινων στοιχείων στο χαγιάτι και στη στέγη όπου κριθεί απαραίτητο από τη μελέτη. Οι προαναφερθείσες επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην αλλοιωθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του κτιρίου.
  • Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί χρωματισμός των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου αφού προηγηθούν όλες οι απαιτούμενες επισκευές της τοιχοποιίας.
  • Τέλος θα πραγματοποιηθεί εφαρμογή στη επιφάνεια των επιχρισμάτων αντιγραφιστικής επάλειψης μόνιμης προστασίας για την προστασία τους από τους ρύπους.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας λειτουργεί από το Μάρτιο του 2007 ως ανοιχτή κοινοτική υπηρεσία ψυχικής υγείας στο πλαίσιο του ΕΣΥ. Διοικητικά υπάγεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και αποτελεί υπηρεσία φροντίδας ψυχικής υγείας που έχει ως στόχο την ολοκληρωμένη παρέμβαση στην κοινότητα μέσω ψυχιατρικών, ψυχολογικών, ψυχοκοινωνικών και ιατροπαιδαγωγικών υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες του γενικού πληθυσμού του Νομού Μεσσηνίας.

1.Ψυχιατρική Παρακολούθηση

2.Ψυχολογική υποστήριξη

3.Συμβουλευτική

4.Ατομική Ψυχοθεραπεία

5.Οικογενειακή ψυχοθεραπεία

6.Ομάδες υποστήριξης ειδικού πληθυσμού (π.χ. ομάδες γονέων)

7.Λογοθεραπεία

8.Προληπτική αγωγή ψυχικής υγείας

9.Κατ΄οίκον επισκέψεις από επισκέπτρια υγείας

10.Δικτύωση συνεργασία με άλλους φορείς της κοινότητας

11.Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα ψυχικής

2018-09-25T14:33:08+00:00Wed 18.06.2014|Δελτία Τύπου|