Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου Αιματολογικά / Ογκολογικά Νέα σύγχρονη Νοσηλευτική 16ος Κύκλος

//Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου Αιματολογικά / Ογκολογικά Νέα σύγχρονη Νοσηλευτική 16ος Κύκλος

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου Αιματολογικά / Ογκολογικά Νέα σύγχρονη Νοσηλευτική 16ος Κύκλος

Καλαμάτα, 13/9/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου Αιματολογικά / Ογκολογικά Νέα σύγχρονη Νοσηλευτική 16ος Κύκλος που οργανώθηκε από το Τμήμα Κλινικής Αιματολογίας σε συνεργασία με το Ογκολογικό τμήμα και τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γ.Ν. Καλαμάτας.

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και έγινε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το συνέδριο είχε σαν στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση των ιατρών και νοσηλευτών γύρω από τις νέες εξελίξεις που παρουσιάζονται στον κλάδο της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής και ταυτόχρονα την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού στην Μεσσηνία και ιδιαίτερα στην Καλαμάτα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν καθηγητές ιατρικής και ιατροί από Πανεπιστήμια και μεγάλα Νοσηλευτικά ιδρύματα των Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου.

Το συνέδριο παρακολούθησαν 117 σύνεδροι δια ζώσης και 220 μέσω διαδικτύου από διάφορες πόλεις της Ελλάδος και Κύπρου ( Αθήνα, Καλαμάτα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα,  Χανιά, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Κόρινθος, Πρέβεζα, Βέροια, Βόλος , Πάφος και Λεμεσός Κύπρου).

Στον απόηχο του 10ου  Κυπέλου Εθελοντή Δότη, κατά τη τελετή έναρξης,  ως ελάχιστο δείγμα συμβολής στο έργο του  Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών,  παρεδόθη και επιταγή ύψους 1000e  στον επιστημονικό Διευθυντή του,  καθ. Α. Σπυριδωνίδη και αναμνηστικό μετάλλιο στον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων καθ. Γ. Παπαθεοδωρίδη, από τον Κο Αδαμόπουλο Δ/ντή του Αιματολογικού Τμήματος και Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτα.