Θετικά αξιολογήθηκε η πρόταση Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Γ.Ν. Καλαμάτας 2.142.000€

//Θετικά αξιολογήθηκε η πρόταση Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Γ.Ν. Καλαμάτας 2.142.000€

Θετικά αξιολογήθηκε η πρόταση Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Γ.Ν. Καλαμάτας 2.142.000€

ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΑ

ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ     ΕΠΠΕΡΑΑ

Η ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΨΟΥΣ 2.142.000€

Γιώργος Μπέζος: «Πράττουμε το αυτονόητο και αυτό που έχουμε χρέος. Η ευθύνη για την Υγεία των Πολιτών και η αγάπη μας για το Νοσοκομείο, μας επιβάλουν καθημερινά να καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Έτσι και θα συνεχίσουμε. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας».

 Αξιολογήθηκε θετικά και εντάσσεται στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,    η πρόταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την Βιοκλιματική Αναβάθμιση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος συνολικού προϋπολογισμού 2.142.000€.

Πρόκειται πραγματικά για ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους της Νοσηλευτικής Μονάδας με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και με προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής.

Ταυτόχρονα θα τοποθετηθούν νέες κεντρικές αντλίες θερμότητας υψηλής αποδόσεως με στόχο την αποφυγή μεγάλων απωλειών ψυχρού νερού στο εκτεταμένο δίκτυο του Νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι το δεύτερο μεγάλο έργο ενεργειακής εξοικονόμησης που υλοποιεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας βάσει του ίδιου κοινοτικού προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ.

Το πρώτο υλοποιήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι με την «μερική υποκατάσταση του πετρελαίου και την εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος στην οροφή του κτιρίου και του συστήματος BEMS» προϋπολογισμού 980.000€. Πρόκειται όπως έχει τονιστεί για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο ηλιοθερμίας που έχει υλοποιηθεί στη χώρα μας, βάση του οποίου το Νοσοκομείο πέρυσι-στο πρώτο χρόνο λειτουργίας του έργου-εξοικονόμησε 240.000 περίπου ευρώ ήτοι το 40% εξοικονόμηση πόρων και χάρη σ’ αυτή την ουσιαστική παρέμβαση χαρακτηρίστηκε   η Νοσοκομειακή Μονάδα Καλαμάτας ως το «πρώτο πράσινο νοσοκομείο της χώρας»

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 Φέτος, με τη σημερινή θετική αξιολόγηση της νέας πρότασης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ, η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρά στο έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης. Έργο που θα συμβάλει καθοριστικά και άμεσα τόσο στα οικονομικά οφέλη του Νοσοκομείου με σημαντική μείωση των εξόδων ενέργειας όσο και στα περιβαλλοντολογικά οφέλη από τη μείωση των εκπομπών του CO2 και κατ’ επέκταση άμεση ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον.

Η διαγωνιστική διαδικασία και η επίβλεψη του ανωτέρου έργου θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μέσω Προγραμματικής Σύμβασης. Ήδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας ψηφίστηκε ομόφωνα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης.

Με αφορμή τη σημερινή θετική εξέλιξη ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

«Με μεθοδικότητα και με συλλογική δουλειά επιτυγχάνουμε σήμερα άλλον έναν μεγάλο και σημαντικό στόχο. Αποτελεί κυρίαρχο και καθημερινό μας μέλημα να καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να αναβαθμίζουμε συνεχώς το Νοσοκομείο μας. Αυτό είναι το χρέος μας, αυτή είναι η ευθύνη μας. Το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο των κοινοτικών πόρων αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση που οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε και στο τελευταίο ευρώ. Για αυτό λοιπόν και δεν αφήνουμε ούτε μέρα να πάει χαμένη.

Σ’ αυτή τη προσπάθεια έχουμε δηλώσει ότι δεν είμαστε μόνοι. Κυρίως είναι μαζί μας όλη η Μεσσηνιακή κοινωνία από την οποία αντλούμε δύναμη και κουράγιο.

Ιδιαίτερα για τη σημερινή μας επιτυχία θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με τη κυρία Γιαννακοπούλου μάλιστα, συνεργαζόμαστε στενά εδώ και 6 μήνες για να έχουμε σήμερα αυτή τη θετική εξέλιξη. Την ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη βοήθεια και την καθοριστική της συμβολή στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Όπως επίσης θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες και στο Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί την υλοποίηση αυτής της ιδέας και ήταν συνεχώς δίπλα μας και αρωγός.

Κλείνοντας να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους συνεργάτες μου, στους ανθρώπους της τεχνικής μας υπηρεσίας που εργάζονται συστηματικά και νυχθημερόν προκειμένου να πετυχαίνουμε τέτοιους μεγάλους στόχους».

2018-09-25T13:46:53+00:00Fri 25.04.2014|Δελτία Τύπου|