Μήνυμα της Διοικήτριας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

//Μήνυμα της Διοικήτριας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Μήνυμα της Διοικήτριας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Καλαμάτα, 14/6/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου, η Διοικήτρια του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Ελένη Αλειφέρη ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες που αποδεικνύουν στην πράξη την ανθρώπινη αλληλεγγύη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για την σωτήρια προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι το αίμα δεν παράγεται, δεν αγοράζεται και δεν πουλιέται. Η εθελοντική αιμοδοσία η οποία είναι ακίνδυνη και απόλυτα ασφαλής, αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής που χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας.

Για το λόγο αυτό ζητάμε απ΄ τον καθένα ξεχωριστά να ενημερωθεί και να μοιραστεί τη ζωή δίνοντας αίμα και λίγο χρόνο από τη ζωή του. Στόχος μας να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει.

Επειδή οι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ, απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, κυρίως όμως, στους νέους σε ηλικία, να εγκαταλείψουν τις οποίες φοβίες, τις αναστολές και τις προκαταλήψεις και να γίνουν, σήμερα, Εθελοντές Αιμοδότες.

Να σημειώσουμε ότι το 2023 από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν 5.500 αιμοληψίες εκ των οποίων το 55% αφορούσε εθελοντική αιμοδοσία και το 45% δότες του συγγενικού περιβάλλοντος των ασθενών.

Βάσει της ανακοίνωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το τρέχον έτος 2024 “η 20ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη είναι μια εξαιρετική και επίκαιρη ευκαιρία, να ευχαριστήσουμε τους αιμοδότες σε όλο τον κόσμο για τις σωτήριες αιμοδοσίες τους όλα αυτά τα χρόνια και να τιμήσουμε τη βαθιά επίδραση της αιμοδοσίας τόσο στους ασθενείς όσο και στους αιμοδότες. Είναι, επίσης, η κατάλληλη στιγμή για να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς προκλήσεις και να επιταχυνθεί η πρόοδος προς ένα μέλλον, στο οποίο η ασφαλής μετάγγιση αίματος είναι καθολικά προσβάσιμη.”

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι :

20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, εθελοντές αιμοδότες !

 

Γραφείο Διοικήτριας Γ.Ν.Μεσσηνίας