Τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας αλλάζουν σελίδα

//Τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας αλλάζουν σελίδα

Τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας αλλάζουν σελίδα

Καλαμάτα 01.04.2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Γ. Μπέζος, Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας: “Η άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του ασθενούς βρίσκεται στη καρδιά της καθημερινής μας δράσης και μέριμνας. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αναβαθμίζεται καθημερινά και με σκληρή δουλειά στοχεύουμε να καταστεί το Κέντρο Υγειονομικής αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος “

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 1/4/2016 ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος για τα θέματα που αφορούν τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Στη συνέντευξη ο Διοικητής κ.Γιώργος Μπέζος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που προέβλεπε ο νέος χωροταξικός και λειτουργικός ανασχεδιασμός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Ν.Μ.Καλαμάτας και από την ερχόμενη εβδομάδα τίθεται σε εφαρμογή.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου φιλοδοξεί, μέσα από την νέα παρέμβαση να εδραιωθεί ένα νέο μοντέλο οργάνωσης και συντονισμού του ΤΕΠ, που θα το καταστήσει ικανό να εξυπηρετεί άμεσα και αποτελεσματικά τον προσερχόμενο ασθενή.

Σε αυτή την κατεύθυνση όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιούνταν εργασίες δίνοντας στο χώρο και μία νέα διάσταση αισθητικής που προσφέρει στον ασθενή-συνοδό μια άνεση και μια καλύτερη φιλοξενία.

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος με αφορμή τις αναμενόμενες αλλαγές στα Επείγοντα δήλωσε:

 « Σημειώνω για ακόμη μια φορά το εξής: θεωρώ το εγχείρημα του χωροταξικού και λειτουργικού ανασχεδιασμού στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών, ως μία από τις πλέον σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο μας.

Αντικειμενικές χωροταξικές αδυναμίες μας εμπόδιζαν τα προηγούμενα χρόνια να προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές.

Σήμερα όμως έχουμε έναν νέο σχεδιασμό που είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς και συστηματικής μελέτης με τους συνεργάτες ιατρούς και νοσηλευτές. Φιλοδοξούμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε λύση σε μια σειρά από χρόνιες δυσλειτουργίες.

Βασικοί πυλώνες της είναι οι εξής δύο: από την μια η ενίσχυση και αυξημένη παρουσία ειδικευμένων ιατρών στα ιατρεία των Επειγόντων και από την άλλη η οργανωμένη και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης κατά το χρόνο της αναμονής. Βασικός στρατηγικός μας στόχος, είναι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενή, η μείωση όσο το δυνατόν του χρόνου αναμονής και τέλος η ορθή διαχείριση και αποφυγή εντάσεων και διαπληκτισμών.

Θέλω να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες τόσο στην οικογένεια της κ.Βικτωρίας Καρέλια όσο και στην οικογένεια του Νικολάου Μίχου (νέου εκμισθωτή του κυλικείου) για την χορηγία-οικονομική κάλυψη όλων των τεχνικών παρεμβάσεων που έλαβαν χώρα».

Δεύτερο θέμα στο οποίο στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κ.Γιώργος Μπέζος είναι οι προσλήψεις νέων ιατρών που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίου διάστημα σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσληψη νέων ιατρών με ειδικότητες που έλειπαν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας όπως γαστρεντερολόγοι, νευροχειρουργοί, δερματολόγος, αγγειοχειρουργός, ιατροδικαστής κλπ.

Για το θέμα της στελέχωσης ο Διοικητής κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

« Καθημερινά δίνουμε έναν αγώνα να ενισχυθεί το Νοσοκομείο μας με περεταίρω ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η όλη προσπάθεια των τελευταίων ετών για νοικοκύρεμα στα οικονομικά μας και εξοικονόμησης πόρων μέσα από μεγάλα έργα, αποδίδει τώρα καρπούς και έρχεται να υπηρετήσει τον βασικό στρατηγικό μας στόχο, να καταστήσουμε το Νοσοκομείο μας το Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Πελοποννήσου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι προσλήψεις 17 επικουρικών ιατρών το τελευταίο μήνα με ειδικότητες που για 1η φορά εμφανίζονται στο Νοσοκομείο μας. Αυτή η προσπάθεια θα ενταθεί και το επόμενο διάστημα πάντα βέβαια με την στήριξη και καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής μας Περιφέρειας ».

2018-10-01T15:40:43+00:00Fri 01.04.2016|Δελτία Τύπου|