Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του κτιρίου ΛΑΛΕΑ, που στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

//Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του κτιρίου ΛΑΛΕΑ, που στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του κτιρίου ΛΑΛΕΑ, που στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Καλαμάτα 13.04.2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του κτιρίου ΛΑΛΕΑ,

που στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

 

Γ. Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας

«Το κτίριο ΛΑΛΕΑ, που στεγάζει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και στο οποίο γίνεται πολύ καλή δουλειά, αποτελεί κτίριο στολίδι στη καρδιά της πόλης μας. Η μέριμνα για την διατήρηση της ομορφιάς και του χαρακτήρα του αποτελεί μέγιστη ευθύνη και υποχρέωση μας. Η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης και η νέα εικόνα που παρουσιάζει σήμερα μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.».

 

Ένας σημαντικό έργο το οποίο είχε προαναγγείλει η Διοίκηση του Γ.Ν Μεσσηνίας το περασμένο Δεκέμβριο, υλοποιήθηκε και παραδόθηκε αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για την ουσιαστική ανακαίνιση και επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Ως γνωστό το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο –γνωστό ως κτίριο Λαλέα- στο κέντρο της Πόλης της Καλαμάτας, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο και ιδιοκτησιακά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας.

Αποτελούσε κοινή εκτίμηση χρόνια τώρα, ότι το κτίριο απαιτούσε άμεσες και επείγουσες παρεμβάσεις κυρίως με την επισκευή ή και αντικατάσταση των κουφωμάτων και άλλων εργασιών, προκειμένου να συνεχίζει να διατηρεί την ομορφιά και το χαρακτήρα του.

Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας λειτουργεί από το Μάρτιο του 2007 ως ανοιχτή κοινοτική υπηρεσία ψυχικής υγείας στο πλαίσιο του ΕΣΥ. Διοικητικά υπάγεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και αποτελεί υπηρεσία φροντίδας ψυχικής υγείας που έχει ως στόχο την ολοκληρωμένη παρέμβαση στην κοινότητα μέσω ψυχιατρικών, ψυχολογικών, και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες του γενικού πληθυσμού του Νομού Μεσσηνίας.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ) απευθύνονται στους μόνιμους κατοίκους του Νομού Μεσσηνίας και περιλαμβάνουν :

1.Ψυχιατρική παρακολούθηση

2.Ψυχολογική υποστήριξη

3.Συμβουλευτική

4.Ατομική Ψυχοθεραπεία

5.Οικογενειακή ψυχοθεραπεία

6.Ομάδες υποστήριξης ειδικού πληθυσμού (π.χ. ομάδες γονέων)

7.Λογοθεραπεία

8.Προληπτική αγωγή ψυχικής υγείας

9.Κατ΄οίκον επισκέψεις από επισκέπτρια υγείας

10.Δικτύωση-συνεργασία με τους φορείς της κοινότητας

11.Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας

Την ικανοποίηση του για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Κέντρο Ψυχικής Υγείας εξέφρασε στο Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γιώργο Μπέζο ο Διευθυντής του ΚΨΥ κ. Ανδρέας Υφαντής στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 13.04.2016 στην εν λόγω δομή .

Κοινός τους στόχος όπως προέκυψε από την σημερινή συνάντηση ήταν κατά την νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2014-2020 η ένταξη ενός ιατροπαιδαγωγικού κέντρου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας δεδομένου πως τέτοιες δράσεις θεωρούνται επιλέξιμες στο πλαίσιο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2018-10-01T15:35:51+00:00Wed 13.04.2016|Δελτία Τύπου|