Ολοκληρώθηκε η 1η φάση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

//Ολοκληρώθηκε η 1η φάση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Καλαμάτα 27/12/2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ολοκληρώθηκε η 1η φάση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού

στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σήμερα Τρίτη 27/12/2016 το 1ο μέρος της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό της Διοίκησης που υλοποιείται βήμα-βήμα και συντονισμένα την τελευταία 4ετία, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση, την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της βιοκλιματικής αναβάθμισης, της ηλιοθερμίας, των θερμομονώσεων, της εγκατάστασης αντλιών θερμότητας και αντικατάσταση του λοιπού πεπαλαιωμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου στοχεύει το επόμενο βήμα την υλοποίηση του 2ου και μεγαλύτερου τμήματος φωτοβολταϊκής εγκατάστασης 500 kWp μέσα από την συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης (ΚΑΠΕ). Έργο που θα επιφέρει σε ετήσια βάση εξοικονόμηση πόρων ύψους 200.000 €.

Με αφορμή την ολοκλήρωση και παράδοση του σημερινού έργου ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

« Σήμερα ολοκληρώσαμε ένα ακόμη έργο που έρχεται να προσθέσει στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουμε για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και εξοικονόμηση πόρων.

 Εκφράζω την βαθιά ικανοποίησή μου που μαζί με τους συνεργάτες μου υλοποιούμε μεθοδικά και συντονισμένα έναν ευρύτερο σχεδιασμό στον τομέα αυτό, αρκετό καιρό τώρα. Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Η προσπάθεια συνεχίζεται με επίκεντρο πάντα τον Ασθενή και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε αυτόν.

 Η εξοικονόμηση πόρων μαζί με την ποιότητα υπηρεσιών υγείας στον Ασθενή αποτελεί για μας κυρίαρχο μέλημα και μεγάλο μας στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Απαιτεί συνεχή προσπάθεια, βούληση και αποφασιστικότητα.

 Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.»

2018-09-28T14:59:36+00:00Tue 27.12.2016|Δελτία Τύπου|