Μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου

//Μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου

Μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου

 Καλαμάτα 08.07.2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ,ΤΗΝ ΒΙΚΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

ΚΑΙ ΤΟΝ & ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΝΕΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΤΟΥ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΣΕ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ

 

Γ.Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν.Μεσσηνίας

« Ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκφράζω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες για αυτή την τόσο σπουδαία δωρεά.

Με σκληρή δουλειά, αγάπη και μεράκι, κερδίζουμε καθημερινά το στοίχημα της προσφοράς υψηλών και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο μας.

Με μεθοδικότητα και συντονισμό κατακτούμε βήμα-βήμα το κυρίαρχο στρατηγικό μας στόχο: να καταστήσουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας, Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Νοσοκομείο όλων των Πελοποννησίων». 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 8/7/2016 ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος μαζί με το Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής κ.Γεώργιο Κουδούνη και την υπόλοιπη ομάδα των ειδικευμένων ιατρών καρδιολόγων προκειμένου να δημοσιοποιήσουν μια μεγάλη δωρεά, συνολικού ύψους 500.000€ που εγκρίθηκε σήμερα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Βίκυ Καρέλια και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Πρόκειται για την δωρεά ενός σύγχρονου στεφανιογράφου, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον και ξεπερασμένο τεχνολογικά C-ARMκαι θα προσθέσει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ένα οργανωμένο και σύγχρονο ιατροτεχνολογικά Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.

Ένα Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσε 5 χρόνια ουσιαστικής και παραγωγικής λειτουργίας έχοντας πια στο ενεργητικό του 1.000 στεφανιογραφίες και 230 αγγειοπλαστικές και έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του κάθε ασθενούς σε όλη τη Μεσσηνία αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχοντας καταφέρει όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, να στελεχώσει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο αποτελούμενο από μια οργανωμένη επιστημονικά ομάδα επεμβατικών καρδιολόγων και συνεπικουρούμενο από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό δηλώνει, ότι έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες για την εφαρμογή καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (PRIMARY PCI) έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης.

Οι καρδιολόγοι που απαρτίζουν την επιστημονική ομάδα της Καρδιολογικής Κλινικής-Μονάδας Εμφραγμάτων-Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου μας είναι:

 1. Κουδούνης Γεώργιος, Διευθυντής
 2. Κοσμοπούλου Σταυρούλα, με βαθμό Διευθυντή
 3. Μάκαρης Εμμανουήλ-Λεονάρδος, Επιμ.Α΄
 4. Κλουφέτος Περικλής, Επιμ. Α’
 5. Λιονάκης Νικολάος, Επιμ.Β΄
 6. Γκότσης Δημήτριος, Ειδικευόμενος
 7. Σβορώνος Διονύσιος, Ειδικευόμενος
 8. Πανοτόπουλος Χαράλαμπος, Ειδικευόμενος
 9. Νταίβις Ηλίας, Επικουρικός Ιατρός
 10. Τσίχλης Ηλίας-Νεκτάριος, Επικουρικός Ιατρός
 11. Κολονιάρης Ανδρέας, Επικουρικός Ιατρός

Με αφορμή την παραπάνω δωρεά ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

«Υπάρχουν φορές που πραγματικά δεν μπορείς εύκολα με λόγια να περιγράψεις τα συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης που σε πλημυρίζουν μπροστά σε τέτοιες ενέργειες σαν την σημερινή δωρεά. Ενέργειες που αντανακλούν το μεγαλείο της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης και σου υπενθυμίζουν με το πιο καθαρό τρόπο ότι δεν έχει χαθεί η Ελπίδα και η Αισιοδοξία για ένα καλύτερο κόσμο.

Έτσι λοιπόν σήμερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και οι οικογένειες της Βίκυς Καρέλια και Αχιλλέα Κωσταντακόπουλου έρχονται να δωρίσουν στο Νοσοκομείο μας, στο Νοσοκομείο όλων των Πελοποννησίων έναν σύγχρονο στεφανιογράφο σε ένα πλήρες και καλά στελεχωμένο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.

Ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκφράζω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες στους ανωτέρω δωρητές και τους διαβεβαιώνω ότι η μεγάλη τους αυτή προσφορά θα δώσει την δυνατότητα ώστε να σωθούν εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες συνανθρώπων μας.

Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου και όλους εκείνους τους αφανής ήρωες και συμπρωταγωνιστές που συνέβαλαν τα μέγιστα στην σημερινή έγκριση αυτής της τόσο μεγάλης δωρεάς.

Με σκληρή δουλειά λοιπόν, αγάπη και μεράκι, κερδίζουμε καθημερινά το στοίχημα της προσφοράς υψηλών και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο μας.

Με μεθοδικότητα και συντονισμό κατακτούμε βήμα-βήμα το κυρίαρχο στρατηγικό μας στόχο: να καταστήσουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας, Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το επόμενο διάστημα θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μαζί με τους δωρητές να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν όλες τις διοικητικές διαδικασίες που απαιτούνται για να φτάσει ο στεφανιογράφος στο Νοσοκομείο μας».

2018-09-28T16:58:32+00:00Fri 08.07.2016|Δελτία Τύπου|