Έτοιμη η πρόταση για προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας

//Έτοιμη η πρόταση για προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας

Έτοιμη η πρόταση για προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας

Καλαμάτα 31.07.2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190
Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Πύλου, Μεσσήνης και Αγ.Νικολάου συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 €, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος και οι συνεργάτες του προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα στην ωρίμανση και ολοκλήρωση της πρότασης-φακέλου για την ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας Μεσσηνίας (Μεσσήνη, Μελιγαλά, Πύλος, Αγ.Νικόλαος, Γαργαλιάνοι και Φιλιατρά) με την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 355.880,00 €.

Πρόθεση του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γιώργου Μπέζου είναι η δημοσίευση της 1ης πρόσκλησης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για έργα υγείας της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 να τους βρει πανέτοιμους ώστε πολύ γρήγορα να ενταχθεί ένα τόσο σημαντικό έργο Α’θμιας Φροντίδας Υγείας για την Μεσσηνία.

Σημειώνεται δε, ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε μέριμνα από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας ώστε σήμερα να έχει ωριμάσει αυτή η πρόταση και να φέρει την έγκριση σκοπιμότητας του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι πρώτες προσκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου τοποθετούνται χρονικά το επόμενο δίμηνο.

Με αφορμή το ανωτέρω θέμα ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

« Μέσα από την απερχόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013 καταφέραμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης κτιριακής και ηλεκτρομηχανολογικής φύσεως σε δομές Α’θμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού Μεσσηνίας. Ενδεικτικά αναφέρομαι στα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης, Πύλου και Αγ.Νικολάου και στην κατασκευή νέων Περιφερειακών Ιατρείων στο Βλαχόπουλο, στο Πεταλίδι και στη Μεθώνη.

Για την νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 στοχεύουμε στην προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού μας, μία ανάγκη που χαρακτηρίζεται άκρως επιτακτική και επείγουσα. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε εργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα κα σήμερα δηλώνουμε πανέτοιμοι αναμένοντας την δημοσίευση της αντίστοιχης πρόσκλησης.

Για την ένταξη αυτού του έργου έχουμε ήδη συζητήσει με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη εκφράζοντας μας την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του και την αμέριστη υποστήριξή του. Για την Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και την ηγεσία του Υπουργείο Υγείας η στήριξη της Α’θμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί αδιαπραγμάτευτο και κυρίαρχο στόχο.

Σύμφωνα με την πρόταση ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει:

2018-11-29T14:25:22+00:00Fri 31.07.2015|Δελτία Τύπου|