Έργα υγείας εκατομμυρίων ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

//Έργα υγείας εκατομμυρίων ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Έργα υγείας εκατομμυρίων ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Καλαμάτα 14.09.2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190
Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έργα υγείας εκατομμυρίων ευρώ στο Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ολοκληρώνεται βήμα-βήμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το μεγάλο έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000 €. Οι εργασίες κινούνται με ταχείς και ικανοποιητικούς ρυθμούς δεδομένου ότι το έργο θα πρέπει να παραδοθεί μέσα στα συμβατικά χρονοδιαγράμματα και σίγουρα μέχρι την λήξη της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του κτιριακού συγκροτήματος με ψυχρά υλικά έχει μπει στην τελική φάση υλοποίησης του και τις αμέσως επόμενες ημέρες το υποέργο παραδίδεται.

Παράλληλα την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες της θερμομόνωσης-υγρομόνωσης σε όλα τα δώματα της οροφής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ολοκληρώνοντας στο σύνολό του το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης.

Σημειώνεται δε, ότι αρχές Οκτώβρη ξεκινούν επίσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τρία (3) μεγάλα έργα ενεργειακής αναβάθμιςης συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 € που θα επιφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 30 %.

Με αφορμή τα ανωτέρω ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

« Παρακολουθούμε καθημερινά και από πολύ κοντά την πορεία των εργασιών των μεγάλων έργων ενεργειακής εξοικονόμησης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας λαμβάνοντας υπόψιν μας βέβαια ότι όλα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 31.12.2015. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ευκαιρίες χρηματοδότησης είναι πια μοναδικές και εξ αυτού η ευθύνη μας επιβάλλει να κινούμαστε καθημερινά με ταχύτητα, με συντονισμό, με ευελιξία και αυξημένα αντανακλαστικά.

Η πορεία των εργασιών κινείται ικανοποιητικά. Οι επόμενες 90 ημέρες θα είναι καθοριστικές δεδομένου ότι θα λάβουν χώρα τρία ακόμη νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 €. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Στρατηγικός μας στόχος παραμένει πάντα το Νοσοκομείο Καλαμάτας να καταστεί λειτουργικά, ιατροτεχνολογικά και υλικοτεχνικά το κέντρο υγειονομικής αναφοράς όλης της Νότιας Πελοποννήσου. Αυτό το στόχο λοιπόν υπηρετούμε και για αυτό το στόχο αγωνιζόμαστε καθημερινά»

2018-11-29T14:10:12+00:00Mon 14.09.2015|Δελτία Τύπου|