Εντάχθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου ύψους 1.650.000 €

//Εντάχθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου ύψους 1.650.000 €

Εντάχθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου ύψους 1.650.000 €

 Καλαμάτα 07.08.2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63102,190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΠΕΡΑΑ

 

Η ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

1.650.000 € ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

 

Την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.650.000 €, ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη 07.08.2014 από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ.Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο με σημαντικά ενεργειακά οφέλη που η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας είχε δρομολογήσει μελετητικά το προηγούμενο διάστημα.

Το έργο αφορά την συνολική ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους του Νοσοκομείου με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής. Υπενθυμίζεται ότι για την υλοποίηση αυτού του έργου το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ταυτόχρονα έχει μελετηθεί και αξιολογηθεί θετικά από την Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ η πρόταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου με τελικό στόχο την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την ετήσια εξοικονόμηση πόρων της τάξεως των 200.000 €.

Με αφορμή τα παραπάνω η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ.Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε:

«Ως Μεσσήνια είμαι πολύ περήφανη που το Νοσοκομείο μας πρωταγωνιστεί στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων μέσα από την υλοποίηση σημαντικών και καινοτόμων έργων με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει.

 Σήμερα μαζί με τον Διοικητή κ.Γιώργο Μπέζο ανακοινώσαμε την ένταξη της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000 €. Σε λίγο διάστημα θα ενταχθεί και το επόμενο μεγάλο έργο της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων για την αυτοπαραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Σημειώνω και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά, ότι τέτοιου είδους έργα δεν συναντάμε εύκολα και πολύ περισσότερο σε Νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

 Συνεπώς με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη και συμπαρατάσσομε και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην αξιοποίηση τέτοιων έργων σε αυτή την συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται από το Νοσοκομείο.

 Συγχαρητήρια στο Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γιώργο Μπέζο, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε όλο το προσωπικό.»

 Από την πλευρά του ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

« Σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο ανακοινώνεται η ένταξη, η διασφάλιση δηλαδή των πόρων, ενός ακόμη μεγάλου έργου για το Νοσοκομείο μας. Ένα έργο το οποίο εντάσσεται στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ και για το οποίο συνέβαλε καταλυτικά η συμπατριώτισσά μας Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ.Νάντια Γιαννακοπούλου. Για αυτή της λοιπόν την συμβολή θέλω δημόσια να την ευχαριστήσω θερμά. Από κοινού έχουμε σχεδιάσει και άλλες δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης για το Νοσοκομείο μας.

 Έχω δηλώσει ότι όλα αυτά που κατακτώνται καθημερινά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι το αποτέλεσμα μίας δημιουργικής και συλλογικής προσπάθειας.

 Επίσης με αφορμή τα σημερινά καλά νέα γα την βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Παναγιώτη Κατσίβελα για την συνεργασία τους και την δική τους συμβολή στην σημερινή θετική εξέλιξη.

 Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι μπροστά μας έχουμε πολύ δουλειά ακόμη και δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε μέρα να αφήσουμε να πάει χαμένη. Αγαπάμε το Νοσοκομείο μας και κυρίως την δυνατότητα του να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας»

2018-09-25T14:54:23+00:00Thu 07.08.2014|Δελτία Τύπου|