Δήλωση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γιώργου Μπέζου

//Δήλωση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γιώργου Μπέζου

Δήλωση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γιώργου Μπέζου

Καλαμάτα. 25.05.2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

Δ Η Λ Ω Σ Η

Με αφορμή την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, προχθές Δευτέρα 23-5-2016 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μένω πραγματικά έκπληκτος τόσο από το περιεχόμενο της δριμείας επίθεσης που εξαπέλυσε όσο και από την παραποιημένη εικόνα που παρουσίασε με ανακοίνωσή της, η Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βουλευτής Εύης Χριστοφιλοπούλου την οποία και εκτιμώ.

Επειδή το αξιακό πλαίσιο στο οποίο κινούμαι, μου επιβάλει να υπερασπίζομαι πάντα το δίκαιο και την αλήθεια, νοιώθω την ηθική υποχρέωση να προβώ στην αποκατάσταση των πραγμάτων.

Θέλω λοιπόν να την ενημερώσω, ότι στο ευαίσθητο θέμα της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τόσο η τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη όσο και η δική μου, δεν περιείχαν κανένα ίχνος υποσχεσιολογίας ή «ταξίματος» όπως ανέφερε. Η μόνη αναφορά που έγινε αφορά διαδικασίες πρόσληψης που ήδη έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα ή που είναι σε εξέλιξη.

Και συγκεκριμένα το Νοσοκομείο Καλαμάτας:

1.Ενισχύθηκε το τελευταίο 6μηνο με 25 επικουρικούς ιατρούς διετούς σύμβασης και με ειδικότητες που δεν προϋπήρξαν ποτέ (π.χ νευροχειρουργός)

2.Προκηρύχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ύστερα από 6 χρόνια παγώματος των προσλήψεων οι πρώτες τρεις (3) θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ (Αναισθησιολογίας-Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας) και τις επόμενες ημέρες άλλες δύο (2) (ΜΕΘ-Παθολογίας).

3.Εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 5κ/2015 του ΑΣΕΠ από την οποία αναμένονται έξι (6) άτομα μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό.

4.Αναμένονται πέντε (5) άτομα Νοσηλευτικό Προσωπικό από την προκήρυξη του ΚΕΛΠΝΟΟ και ένας (1) ιατρός για την ΜΕΘ και

5.Με την μόλις πρόσφατη θεσπισμένη απλοποίηση της διοικητικής διαδικασίας ολοκληρώνονται μέσα στον Ιούνιο 15 μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού από Νοσοκομεία της Αθήνας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σε αυτά λοιπόν έγινε αναφορά και μόνον σε αυτά. Προς τι και για ποια υποσχεσιολογία;

Όσο αφορά, για την σύναψη των ατομικών συμβάσεων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας, που δεν επιβλήθηκε από κανέναν Υπουργό παρά μόνο από την ευθύνη μας, να εξοικονομήσουμε 250.000€ ετησίως και να δώσουμε την δυνατότητα σε 60 οικογένειες από την Καλαμάτα, που ήδη εργάζονταν μέχρι σήμερα στα εργολαβικά ιδιωτικά συνεργεία να ζήσουν με μια σχετική αξιοπρέπεια και με σχεδόν διπλάσιες αποδοχές.

Τέλος, θέλω να κάνω γνωστό, ότι στο τομέα της Υγείας στη Μεσσηνία την τελευταία πενταετία, καταβάλλεται μια σκληρή και συλλογική προσπάθεια, που έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά οι υπηρεσίες υγείας στο Νομό. Συνεπώς, τόσο η ίδια όσο και οι Μεσσήνιοι δεν χρειάζονται να ανησυχούν.

 

Γεώργιος Μπέζος

 

Διοικητής Γ.Ν.Μεσσηνίας

2018-09-28T17:45:34+00:00Wed 25.05.2016|Δελτία Τύπου|