Χαιρετισμός του Διοικητή του Νοσοκομείου κατά την επίσκεψη του Αν.Υπουργού Υγείας κ.Πολάκη

//Χαιρετισμός του Διοικητή του Νοσοκομείου κατά την επίσκεψη του Αν.Υπουργού Υγείας κ.Πολάκη

Χαιρετισμός του Διοικητή του Νοσοκομείου κατά την επίσκεψη του Αν.Υπουργού Υγείας κ.Πολάκη

Καλαμάτα 23/5/2016

” Κύριε Υπουργέ,

Κύριοι Βουλευτές, αγαπητέ Πρόεδρε του Ιατρικού Συλλόγου, αγαπητοί συνεργάτες, φίλες και φίλοι,

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο μας. Και είναι σημαντική διότι αλλάζει πραγματικά σελίδα και προχωρά στην απεξάρτησή του από την αποκλειστική εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης σε διάφορα εργολαβικά ιδιωτικά συνεργεία. Με ότι φυσικά σημαίνει αυτό τόσο για το κοινωνικό όφελος όσο και για το οικονομικό όφελος του Νοσοκομείου μας.

Κύριε Υπουργέ,

Με την νομοθέτηση της επίμαχης διάταξης που αποτελεί τομή στα υγειονομικά πράγματα της χώρας, πρέπει να σας ομολογήσω ότι δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. Αποτέλεσε για μας αυτονόητη και επιβεβλημένη υποχρέωσή   μας και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο που σέβεται από την μια και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου Πολίτη και ταυτόχρονα θέτει στο πυρήνα της καθημερινής μας δράσης το Σεβασμό και την Αξιοπρέπεια στον Άνθρωπο, στον Εργαζόμενο, στον Ασθενή.

Σήμερα λοιπόν υπογράφουμε 30 συμβάσεις μίσθωσης έργου στο τομέα της καθαριότητας και 5 συμβάσεις στο τομέα της φύλαξης. Και βέβαια στα τέλη της εβδομάδας υπογράφονται και 16 ακόμη συμβάσεις στο τομέα της εστίασης. Όλος αυτός ο κόσμος αναλαμβάνει εργασία από την άλλη εβδομάδα. Θέλω να ευχηθώ λοιπόν στους 56 αυτούς εργαζόμενους καλή συνέχεια και θα τους παρακαλέσω να καταβάλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα παροχής αυτών των υπηρεσιών.

Κύριε Υπουργέ και δυο πράγματα για το Νοσοκομείο μας. Το τελευταίο 6μηνο έχουμε αρχίσει να ξαναβρίσκουμε την αισιοδοξία μας πάνω στο ευαίσθητο θέμα της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για μεν το ιατρικό έχουμε ενισχυθεί με περίπου 20 επικουρικούς ιατρούς 2ετούς σύμβασης και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα προκηρύξαμε και ύστερα από 6 χρόνια τους πρώτους 3 μόνιμους διορισμούς. Σε λίγες ημέρες προκηρύσσουμε και άλλους 3 και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε και συνέχεια.

Για δε το νοσηλευτικό πληροφορήθηκα την περασμένη Παρασκευή, ότι βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ, αναμένουμε το ΚΕΛΠΝΟΟ, και ολοκληρώνουμε και 15 μετατάξεις από νοσοκομεία της Αθήνας για το δικό μας νοσοκομείο. Θέλω να πιστεύω ότι στο επόμενο 3μηνο και εφόσον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες το νοσηλευτικό προσωπικό θα έχει ενισχυθεί με 25 άτομα ακόμη.

Και για το τέλος άφησα δύο πράγματα που νομίζω ότι έχουν την δικιά τους ξεχωριστή σημασία.

Πρώτον κύριε Υπουργέ, χαιρετίζουμε θερμά την πρόσφατη απόφασή σας, να δώσετε έγκριση σκοπιμότητας στα νοσοκομεία της χώρας να προχωρήσουν στην εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής οξυγόνου. Καιρό τώρα ως Νοσοκομείο Καλαμάτας, « φωνάζουμε» ότι το ΕΣΥ μπορεί να εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ και νοιώθουμε πραγματικά μια μεγάλη ηθική δικαίωση. Σήμερα απλά σας προσθέτω, ότι είμαστε ήδη έτοιμοι να προχωρήσουμε και στην αυτοπαραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσεως στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας εξοικονομώντας 90.000€ το χρόνο.

Και δεύτερον κύριε Υπουργέ, ύστερα από 5 χρόνια σκληρής και συλλογικής δουλειάς δεν μας αρκεί να είμαστε απλά και μόνο ένα καλό Νοσοκομείο. Όχι. Νομίζω πια, ότι έχουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές, να παίξουμε έναν πιο ευρύτερο περιφερειακά υγειονομικό ρόλο. Πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της Μεσσηνίας. Οι οδικοί άξονες επιτρέπουν αν όχι επιβάλλουν πια κάτι τέτοιο. Και δεν σας κρύβω ότι καθημερινά εργαζόμαστε πάνω σε αυτή τη στρατηγική επιλογή. Αυτό είναι το ΌΡΑΜΑ ΜΑΣ.

Από άποψη σκοπιμότητας η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πραγματικά ανάγκη από ένα τέτοιο Νοσοκομείο-κέντρο υγειονομικής αναφοράς και νομίζω ότι μπορούμε να επιτελέσουμε έναν τέτοιο ρόλο με μεγάλη αποτελεσματικότητα, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί πάνω σε αυτή την κατεύθυνση. Και σε αυτή την πορεία κύριε Υπουργέ σας θέλουμε σύμμαχο και πρωτοστάτη.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για το πραγματικό ενδιαφέρον σας πάνω στα ζητήματα του Νοσοκομείου μας και θέλω να γνωρίζετε ότι μπορείτε να εμπιστεύεστε το ανθρώπινο δυναμικό του για κάθε πιλοτικό και πρωτοποριακό ξεκίνημα.

2018-09-28T17:54:56+00:00Mon 23.05.2016|Δελτία Τύπου|