Ανακαινίζεται κτιριακά το κτίριο Λαλέα που στεγάζεται το ΚΨΥ

//Ανακαινίζεται κτιριακά το κτίριο Λαλέα που στεγάζεται το ΚΨΥ

Ανακαινίζεται κτιριακά το κτίριο Λαλέα που στεγάζεται το ΚΨΥ

  Καλαμάτα 07.01.2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανακαινίζεται κτιριακά το κτίριο ΛΑΛΕΑ,

που στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

 

Γ. Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Καλαμάτας

«Το κτίριο ΛΑΛΕΑ, που στεγάζει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και στο οποίο γίνεται πολύ καλή δουλειά, αποτελεί κτίριο στολίδι στη καρδιά της Πόλης μας και έχουμε μέγιστη υποχρέωση να μεριμνούμε για την διατήρηση της ομορφιάς και του χαρακτήρα του».

Ένας σημαντικό έργο το οποίο είχε προαναγγείλει η Διοίκηση του Γ.Ν Μεσσηνίας υλοποιείται αυτές τις ημέρες και αφορά την ουσιαστική ανακαίνιση και επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Ως γνωστό το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο –γνωστό ως κτίριο Λαλέα- στο κέντρο της Πόλης της Καλαμάτας, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο και ιδιοκτησιακά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας.

Αποτελούσε κοινή εκτίμηση καιρό τώρα, ότι το κτίριο απαιτούσε άμεσες και επείγουσες παρεμβάσεις κυρίως με την επισκευή ή και αντικατάσταση των κουφωμάτων, προκειμένου να συνεχίζει να διατηρεί την ομορφιά και το χαρακτήρα του.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας λειτουργεί από το Μάρτιο του 2007 ως ανοιχτή κοινοτική υπηρεσία ψυχικής υγείας στο πλαίσιο του ΕΣΥ. Διοικητικά υπάγεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και αποτελεί υπηρεσία φροντίδας ψυχικής υγείας που έχει ως στόχο την ολοκληρωμένη παρέμβαση στην κοινότητα μέσω ψυχιατρικών, ψυχολογικών, ψυχοκοινωνικών και ιατροπαιδαγωγικών υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες του γενικού πληθυσμού του Νομού Μεσσηνίας.

1. Ψυχιατρική παρακολούθηση

2.Ψυχολογική υποστήριξη

3.Συμβουλευτική

4.Ατομική Ψυχοθεραπεία

5.Οικογενειακή ψυχοθεραπεία

6.Ομάδες υποστήριξης ειδικού πληθυσμού (π.χ. ομάδες γονέων)

7.Λογοθεραπεία

8.Προληπτική αγωγή ψυχικής υγείας

9.Κατ΄οίκον επισκέψεις από επισκέπτρια υγείας

10.Δικτύωση συνεργασία με άλλους φορείς της κοινότητας

11.Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα ψυχικής

2018-10-01T16:33:55+00:00Thu 07.01.2016|Δελτία Τύπου|