20.000.000 € σε έργα υγείας στη Μεσσηνία μέσω του ΕΣΠΑ

//20.000.000 € σε έργα υγείας στη Μεσσηνία μέσω του ΕΣΠΑ

20.000.000 € σε έργα υγείας στη Μεσσηνία μέσω του ΕΣΠΑ

Καλαμάτα 13.10.2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63102,190
Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20.000.000€ σε έργα Υγείας στη Μεσσηνία μέσω του ΕΣΠΑ

Γ. Μπέζος: «Θα εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ από το ΕΣΠΑ. Έχουμε ευθύνη για αυτό. Δεν μας ταιριάζει ούτε η απάθεια ούτε η αδράνεια. Και δεν αντέχουμε την μιζέρια. Όσα γίνονται οφείλονται σε σκληρή και μεθοδική δουλειά κυρίως όμως στην αγάπη μας για αυτό που κάνουμε»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 13/10/2014 ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος, αναφερόμενος σε όλα τα θέματα και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πρωτοβουλία που πήρε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, στα πλαίσια της στρατηγικής του Υπουργείου Υγείας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την καταπολέμηση του Καρκίνου του Μαστού.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση για «Εβδομάδα δωρεάν μαστογραφίας και κλινικής εξέτασης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας» το διάστημα από 20 έως και 24 Οκτώβρη για άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων υγείας στη Μεσσηνία μέσω του ΕΣΠΑ τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί έργα που αγγίζουν τα 10.000.000€ και είναι σε εξέλιξη άλλα 7.000.000€.

Τέλος σημείωσε ότι έχει αξιολογηθεί και αναμένεται η πράξη ένταξης άλλων 3 έργων σε κοινοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€. Πρόκειται για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταικού σταθμού στο περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου 0.5MW και ένα έργο γεωθερμίας. Η εξοικονόμηση από αυτά τα 2 έργα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας αγγίζει το ποσό των 400.000€ ετησίως. Το 3ο έργο αφορά την εγκατάσταση ενός ηλιοθερμικού συστήματος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Αναλυτικότερα ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος αναφέρθηκε στα:

1.Η εβδομάδα από 20 έως και 24 Οκτώβρη ορίζεται για το Νοσοκομείο Καλαμάτας «Εβδομάδα Δωρεάν Μαστογραφίας και Κλινικής Εξέτασης». Οι ανωτέρω εξετάσεις παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ για τις ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες. Ταυτόχρονα ξεκινά από τους ανθρώπους του Νοσοκομείου και με την συνεργασία και την συνδρομή και άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου μας, μια εκστρατεία ενημέρωσης σε επίπεδο Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες που αρχίσουν να ξεδιπλώνονται τις επόμενες ημέρες. Στόχος μας είναι να στείλουμε όσο πιο δυνατά γίνεται την αξία του μηνύματος ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση στο Καρκίνο του Μαστού σώζουν ζωές.

2.Χορηγήθηκαν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και ξεκινά αύριο το έργο της εγκατάστασης των δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης συνολικού προϋπολογισμού 550.000€. Υπενθυμίζεται ότι από αυτό το έργο θα εξοικονομεί το Νοσοκομείο 400.000€ ετησίως. Το έργο αυτό παραδίδεται τέλη Νοεμβρίου 2014.

3.Έχει ξεκινήσει και παραδίδεται από την προηγούμενη εβδομάδα ο εξοπλισμός μηχανογράφησης που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 245.000€. Στο πλαίσιο αυτού του έργου την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του computer room που αποτελούσε μια χρόνια ανάγκη και που θα πρέπει να διαθέτει κάθε σύγχρονο Νοσοκομείο.

4. Σε 10 ημέρες παραλαμβάνουμε το νέο σύγχρονο εξοπλισμό μαγειρείων και πλυντηρίων συνολικού προϋπολογισμού 500.000€. Ταυτόχρονα το Νοσοκομείο προχώρησε και απέκτησε για το χώρο των μαγειρείων και των αποθηκευτικών χώρων των τροφίμων το ISO 22000:

5.Συμβασιοποιείται μέσα στην επόμενη εβδομάδα η προμήθεια και η εγκατάσταση νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού Η/Μ για το Νοσοκομείο Καλαμάτας προϋπολογισμού 400.000€. Το έργο θα ολοκληρωθεί το αργότερο τέλη Νοεμβρίου 2014.

6.Παραδίδουμε την ερχόμενη εβδομάδα στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Μαρία Αλειφέρη την πράξη ένταξης και την προέγκριση δημοπράτησης του έργου της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης –έργου ενταγμένου στο ΕΠΠΕΡΑΑ- προϋπολογισμού 2.200.000€ προκειμένου ως φορέας υλοποίησης το συντομότερο δυνατόν να δημοπρατήσει το έργο.

7.Με ταχύς ρυθμούς ετοιμάζεται η μελέτη για την προσθήκη ορόφου πάνω από τη ψυχιατρική. Σήμερα τοπογράφοι μηχανικοί της εταιρίας BETAPLAN βρίσκονται εδώ και εργάζονται πυρετωδώς. Τέλη Νοεμβρίου μας παραδίδεται.

8.Ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά από την ανάδοχο εταιρία και συμβασιοποιείται τις επόμενες ημέρες το έργο της «Αναδιαρρύθμισης του Ισογείου του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας» έργου ενταγμένου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000€.

9.Συμβασιοποίηθηκε και ξεκινά σήμερα η κατασκευή του Π.Ι Μεθώνης συνολικού προϋπολογισμού 270.000€. Το Πάσχα το Ιατρείο παραδίδεται.

10.Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής στο ΠΙ Πεταλιδίου

11.Ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά και συμβασιοποιείται η κατασκευή του ΠΙ Βλαχόπουλου προϋπολογισμού 260.000€

12.Την Τετάρτη ξεκινά το συνεργείο φύλαξης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

13.Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται το έργο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προϋπολογισμού 30.000€

14.Προχωρά η διαδικασία για την μεταφορά του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στη Δημοτική Αρχή για την συνεργασία της

15.Την Παρασκευή στο Συνέδριο «Μάνατζμεντ Υπηρεσιών Υγείας» με τίτλο «Το Έξυπνο Νοσοκομείο» πρωταγωνιστεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας με 2 παρουσιάσεις. Παρουσιάζει μπροστά σε όλα τα στελέχη του Τομέα Υγείας α) το έργο της ηλιοθερμίας και τα οικονομικά οφέλη για το Νοσοκομείο και β) την βιοκλιματική αναβάθμιση και φωτοβολταϊκοί σταθμοί στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Κλείνοντας ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γιώργος ,Μπέζος δήλωσε:

« Έχουμε ξαναπεί ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε μέρα και ούτε λεπτό. Καθημερινά καταβάλλουμε μια μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να οδηγήσουμε τα πράγματα μπροστά και να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα στη παροχή των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε. Αυτό είναι το χρέος μας και η ευθύνη μας. Και έτσι δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε. Είναι αλήθεια, ότι αυτή την εποχή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα εκατομμυρίων για την Υγεία στη Μεσσηνία. Αυτό δεν προέκυψε από μόνο του. Είναι το αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς. Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης δεν παρέχονται συνεχώς. Αλίμονο σε όποιον δε το γνωρίζει. Για αυτό και εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ. Νοιώθω ικανοποιημένος για τη μέχρι τώρα πορεία αυτών των έργων και περήφανος για τους συνεργάτες μου που κάνουν το Νοσοκομείο μας να προχωρά και να πρωτοπορεί.»

2018-11-29T17:58:44+00:00Mon 13.10.2014|Δελτία Τύπου|