1-2/9/2023 Συνέδριο “Αιματολογικά Νέα-Σύγχρονη Νοσηλευτική”

//1-2/9/2023 Συνέδριο “Αιματολογικά Νέα-Σύγχρονη Νοσηλευτική”

1-2/9/2023 Συνέδριο “Αιματολογικά Νέα-Σύγχρονη Νοσηλευτική”

Καλαμάτα, 31/8/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 1η και Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται για 18η  χρονιά το Συνέδριο Αιματολογικά Νέα – Σύγχρονη Νοσηλευτική από τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και το Ιατρείο Αιματολογικών παθήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας.

Το 2005 συνειδητοποιώντας την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και  επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε  η 1η Ημερίδα Αιματολογικά Νέα .

Το 2014 η επιτακτική ανάγκη για συνεχιζόμενη εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών υγείας μας παρότρυνε να προσθέσουμε και θεματολογίας που άπτεται  της νοσηλευτικής φροντίδας του αρρώστου.

Το 2018 στο 13ο Κύκλο προστέθηκαν και αμιγώς Ογκολογικά θέματα αναγνωρίζοντας τις σημαντικές εξελίξεις στη  θεραπεία του καρκίνου.

Είναι κοινή διαπίστωση πως η σύγχρονη ιατρική διέρχεται την πιο γόνιμη περίοδο στην ιστορία της και ένας ιλιγγιώδης όγκος νέας γνώσης μας κατακλύζει.

Στόχος του συνεδρίου δεν είναι να τεθεί  μόνο το ζήτημα της  γνώσης  αλλά και της σωστής κρίσης.

Το να κατέχει κανείς ακένωτη δεξαμενή γνώσεων, χωρίς να διαθέτει το χάρισμα της  κριτικής σκέψης, τον καθιστά   σχολαστικό και  άχρηστο. Πρέπει να ασκεί κανείς την βαθιά και πλατιά σκέψη και όχι τη πολυμάθεια.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν επιστήμονες υγείας από το ΕΚΠΑ, τα Πανεπιστήμια Πατρών, Θεσσαλίας, Δυτικής Αττικής, Πελοποννήσου και από μεγάλα θεραπευτικά ιδρύματα των Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου

Ιωάννης Κ. Αδαμόπουλος

Αιματολόγος

 

πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου