Πρόγραμμα υποστήριξης “Κανείς μόνος απέναντι στον COVID 19”

//Πρόγραμμα υποστήριξης “Κανείς μόνος απέναντι στον COVID 19”

Πρόγραμμα υποστήριξης “Κανείς μόνος απέναντι στον COVID 19”

Καλαμάτα, 13/4/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 13 Απριλίου 2021 στο γραφείο της Διοίκησης του Γ.Ν.Μεσσηνίας μεταξύ της Διοικήτριας κ.Ελένης Αλειφέρη,  του κ.Ιωάννη Κουτσανδρέα Παιδοψυχιάτρου, Επιστημονικά Υπεύθυνου του Κέντρου Ημέρας Αμάλθεια στην Τρίπολη και του κ.Παναγιώτη Καμπισιούλη, Ψυχολόγου. Παρούσες στην συνάντηση ήταν η κ.Γεωργία Παπαγεωργίου και κ.Αγγελική Μαλαπέτσα Κοινωνικοί Λειτουργοί της Ν.Μ.Καλαμάτας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της Διοικήτριας για το πρόγραμμα υποστήριξης «Κανείς μόνος απέναντι στον COVID 19» το οποίο υλοποιείται πανελλαδικά με χρηματοδότηση, συντονισμό και εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Η υλοποίηση του προγράμματος έχει διττό χαρακτήρα καθώς απευθύνεται τόσο σε εργαζόμενους στις μονάδες του ΕΣΥ όσο και στον γενικότερο πληθυσμό όπως άτομα που νοσούν από covid 19 ή συγγενείς νοσούντων, άτομα με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις που έχουν νοσήσει ή έχουν υποκείμενα νοσήματα καθώς και σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης από απόσταση σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες από κοντά, είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω γεωγραφικών περιορισμών. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν είτε ηλεκτρονικά (sms, email, viber κλπ) είτε τηλεφωνικά διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» www.kentroimerasamaltheia.com, στα τηλέφωνα 2710 223595 ή στο email:khamaltheia@gmail.com.

https://www.moh.gov.gr/articles/health/domes-kai-draseis-gia-thn-ygeia/c312-psyxikh-ygeia/8388-programma-psyxologikhs-yposthrikshs