Νέα βράβευση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας

//Νέα βράβευση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας

Νέα βράβευση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας

Καλαμάτα 20.10.2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63102,190
Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ 16o ΣΥΝΕΔΡΙΟ MANAGEMENT ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»

Γ.Μπέζος: «Πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου. Μας κάνουν περήφανους και καθιστούν Νοσοκομείο μας πανελλαδικά παράδειγμα προς μίμηση»

Μια ακόμη τιμητική διάκριση και ένα ακόμη βραβείο για το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας που υλοποιήθηκε στις 17 και 18 Οκτώβρη στην Αθήνα.

Φέτος το κύριο θέμα του Συνεδρίου ήταν «ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» και συμπεριλάμβανε παρουσιάσεις πρωτοποριακών ενεργειών δημιουργικού management που έχουν ήδη αναληφθεί από νοσοκομειακές διοικήσεις ή έχουν σχεδιαστεί για το άμεσο μέλλον, με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας και της ποιότητας των νοσοκομειακών υπηρεσιών.

Επίσης στο πρόγραμμα ενσωματώνονταν εισηγήσεις που σκοπεύουν στη παρουσίαση του προβληματισμού (διεθνώς και στην Ελλάδα) για τα νοσοκομεία του μέλλοντος, της βέλτιστης αξιοποίησης των υπαρχουσών υποδομών και των τρεχουσών ευκαιριών χρηματοδότησης ή δημιουργίας νέων οικονομικών πόρων.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε από το Διοικητή κ.Γεώργιο Μπέζο, τη Διοικητική Διευθύντρια κ.Γεωργία Λιακέα, το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Τάσο Βλαχοδημητρόπουλο, την Προϊσταμένη του Τεχνικού Τμήματος κ.Σοφία Κορακοβούνη και την ειδικό συνεργάτη-σύμβουλο, αρχιτέκτονα μηχανικό κ.Πολυτίμη Αναγνωστοπούλου. Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου το Νοσοκομείο Καλαμάτας συμμετείχε με δύο παρουσιάσεις.

Στην πρώτη παρουσίαση ομιλητής ήταν ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός κ.Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος και είχε το τίτλο «Ηλιοθερμία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας» και την δεύτερη παρουσίαση έκανε η πολιτική-μηχανικός κ.Σοφία Κορακοβούνη και είχε το τίτλο «Νέες έξυπνες προτάσεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας».

Αναλυτικότερα τα δύο στελέχη αναφέρθηκαν σε όλες εκείνες τις στοχευμένες δράσεις με αντίστοιχα μετρήσιμα αποτελέσματα, που υλοποιούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής προσέγγισης για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, την μείωση των ενεργειακών αναγκών και την βελτίωση του ενεργειακού της αποτυπώματος. Ειδικότερα σημείωσαν ότι από την ολοκλήρωση όλου αυτού του σχεδιασμού το Νοσοκομείο θα έχει εξοικονόμηση πόρων σε ετήσια βάση το ποσό του 1.500.000€ περίπου. Και οι δύο παρουσιάσεις απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα από το ακροατήριο που απαρτιζόταν από στελέχη του Τομέα Υγείας.

Στην λήξη του συνεδρίου βραβεύτηκαν και οι καλύτερες προτάσεις και το Νοσοκομείο Καλαμάτας απέσπασε ένα ακόμη βραβείο για τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί.

Με αφορμή τη τιμητική διάκριση του Νοσοκομείου ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

« Για μια ακόμη φορά τα στελέχη του Νοσοκομείου Καλαμάτας μας κάνουν περήφανους. Για μια ακόμη φορά το Νοσοκομείο μας αποτελεί το φάρο βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων δράσεων που καλούνται να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Χώρας.

Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι εργαζόμαστε καθημερινά, μεθοδικά και συλλογικά. Δεν αφήνουμε καμία μέρα να πηγαίνει χαμένη. Μπροστά μας έχουμε πολύ δουλειά ακόμη. Δεσμευόμαστε ότι έτσι και θα συνεχίσουμε διότι αυτό επιβάλει το χρέος και η ευθύνη μας.

Πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου».

2018-11-29T17:52:57+00:00Mon 20.10.2014|Δελτία Τύπου|