Επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ.Νίκου Παππά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

//Επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ.Νίκου Παππά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ.Νίκου Παππά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 Καλαμάτα 15/2/2017

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 Νίκος Παππάς: «Μπράβο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Τελικά όλα οι άνθρωποι τα κάνουν»

 

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 15/2/2017 ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ.Νίκος Παππάς, έχοντας συνάντηση με τον Διοικητή του Ιδρύματος κ.Γιώργο Μπέζο, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Παναγιώτη Μπασάκο, τους Βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας κ.Παναγιώτα Κοζομπόλη και κ.Πέτρο Κωνσταντινέα, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Μεσσηνίας, κ.Κων/νο Αποστολόπουλο, κ.Ιωάννη Ασημακόπουλο, κ. Στυλιανή Μπακολέα, κ.Κων/νο Ξηρογιάννη, κ.Γεωργία Λιακέα και κ.Δημήτρη Τσιλίκα, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κ.Μιχαήλ Μιχαήλ, την Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Νικολέττα Αποστολοπούλου και τους υπόλοιπους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου μας.

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Υπουργό για όλα τα ζητήματα και θέματα του Νοσοκομείου εστιάζοντας κυρίως την συζήτηση στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται απ’όλους τα τελευταία χρόνια να αναβαθμισθούν οι υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου μας και να καταστεί το Μεσσηνιακό Νοσηλευτικό Ίδρυμα σε Υγειονομικό Κέντρο της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα έργα εξοικονόμησης πόρων που έχουν υλοποιηθεί όπως στο έργο της αυτοπαραγωγής του οξυγόνου ιατρικής χρήσης, στο έργο της ηλιοθερμίας, στο έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος, στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, στο έργο της βιοκλιματικής, στο έργο της αυτοδιαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων που είναι σε εξέλιξη.

Τέλος έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση την δημιουργία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενός ακτινοθεραπευτικού κέντρου που θα καλύπτει τις ανάγκες της ακτινοθεραπείας των καρκινοπαθών σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια ο Διοικητής κ.Γιώργος Μπέζος αναφέρθηκε και στις θετικές εξελίξεις που αφορούν το ευαίσθητο θέμα της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπου το τελευταίο χρόνο έχουν προσληφθεί 35 επικουρικοί ιατροί και 20 άτομα νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Επίσης εργαζόμενοι των υποστηρικτικών υπηρεσιών (καθαριότητα-εστίαση-φύλαξη) εξέφρασαν στον κ.Υπουργό τις ευχαριστίες τους για την αλλαγή στο εργασιακό τους καθεστώς που επέφερε η νομοθετική ρύθμιση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με την αποχώρηση των εργολαβικών συνεργείων, εξασφαλίζοντας για αυτούς αποδοχές που προσεγγίζουν το διπλάσιο ποσό σε σχέση με το πριν.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Δημήτρης Τσιλίκας εξέφρασε στον Υπουργό την ικανοποίησή του για τα ζητήματα του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι τα πράγματα στη στελέχωση έχουν βελτιωθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός κ.Νίκος Παππάς έδωσε σε ΟΛΟΥΣ τα συγχαρητήρια του για τα πιλοτικά έργα εξοικονόμησης πόρων που έχουν υλοποιηθεί όσο και για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι η πρόταση που έχει υποβάλλει η Διοίκηση του Νοσοκομείου για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμιση με τίτλο «Νοσοκομείο Καλαμάτας: Πρότυπο Έξυπνο Ψηφιακό Νοσοκομείο» αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση που σε απόλυτη συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει σύντομα.

Στη συνέχεια ο Υπουργός ξεναγήθηκε στα μεγάλα έργα της αυτοπαραγωγής οξυγόνου όπως και στο συγκρότημα των φωτοβολταϊκών εκφράζοντας για ακόμη μία φορά τα θερμά του συγχαρητήρια για τους τρόπους εξοικονόμησης πόρων που έχει προβεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

2018-09-25T17:21:32+00:00Wed 15.02.2017|Δελτία Τύπου|