Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου

//Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου

 Καλαμάτα 05.05.2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63102,190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την θετική εξέλιξη ενός (1) πολύ σημαντικού θέματος σηματοδότησε σήμερα η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ειδικότερα σήμερα Δευτέρα 05.05.2014 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπεγράφη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γεώργιο Μπέζο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μεσσηνίας συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 €, σύμφωνα με την οποία η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας καλείται να δημοπρατήσει και να επιβλέψει το ανωτέρω έργο.

Όπως έχει σημειωθεί το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης έχει ενταχθεί στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ και αφορά την συνολική ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους του Νοσοκομείου με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη συζητήθηκε η πορεία των ενταγμένων έργων στο ΠΕΠ Πελοποννήσου. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει απορροφήσει και είναι σε εξέλιξη από αυτό το πρόγραμμα τα κάτωθι ποσά:

  • 3.600.000 € για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
  • 2.900.000 € για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό
  • 1.600.000 € για δομές Α’θμιας Φροντίδας Υγείας (Κ.Υ. Αγ.Νικολάου, Πύλου, Μεσσήνης, Μελιγαλά και τα Π.Ι. Πεταλιδίου και Βλαχόπουλου)
  • 1.200.000 € για το Γ.Ν,-ΚΥ, Κυπαρισσίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεγράφη τις προηγούμενες ημέρες η σύμβαση για την κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Πεταλιδίου ενώ μέσα στον Ιούνιο ξεκινούν οι εργασίες για την αναδιαρρύθμιση του Γ.Ν-Κ.Υ.Κυπαρισσίας και της κατασκευής των Π.Ι.Μεθώνης και Π.Ι. Βλαχόπουλο.

Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος εξέφρασε τις ευχαριστίες στον κ.Τατούλη για την ουσιαστική συνεργασία αλλά και για την αρωγή και στήριξη που προσέφερε στο Νοσοκομείο όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ.Τατούλης με τη σειρά του εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου, απονέμοντας στην Διοίκηση και στο προσωπικό τα εύσημα για την υλοποίηση όλων των σημαντικών βημάτων αναβάθμισης στη παροχή υπηρεσιών υγείας.

2018-09-25T13:56:14+00:00Mon 05.05.2014|Δελτία Τύπου|