Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του

//Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του

Καλαμάτα 07.02.2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του

Την επόμενη Τετάρτη ξεκινούν οι εργασίες

για το νέο στεφανιογράφο

 

Την επόμενη Τετάρτη 15.02.2017 ξεκινούν οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του χώρου και εγκατάστασης του νέου σύγχρονου στεφανιογράφου στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Αυτή είναι η σημερινή ενημέρωση της αναδόχου εταιρείας PHILIPS προς την Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος υποβάλλοντας και το τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών που ορίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Αμέσως μετά το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο μπαίνει σε μία νέα φάση καθώς ύστερα από 6 χρόνια παραγωγικής και αποτελεσματικής λειτουργίας έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την εφαρμογή καθόλη την διάρκεια του 24ώρου της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (primary PCI) έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης.

Η επιστημονική ομάδα του Καρδιολογικού Τμήματος της Ν.Μ.Καλαμάτας απαρτιζόμενη από τον Διευθυντή κ.Γεώργιο Κουδούνη και 11 επεμβατικούς και μη καρδιολόγους δηλώνει έτοιμη να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Στην μέχρι τώρα λειτουργία του Εργαστηρίου έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 1.300 στεφανιογραφίες και 300 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις σώζοντας αρκετές ανθρώπινες ζωές.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

« Καθημερινά και βήμα-βήμα αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου μας. Σε λίγες μέρες ο νέος σύγχρονος στεφανιογράφος θα είναι μία πραγματικότητα. Ένας νέος στεφανιογράφος δωρεά των τριών Ιδρυμάτων Σταύρου Νιάρχου – Γεωργίου και Βικτωρίας ΚΑΡΕΛΙΑ-Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντόπουλου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000€.

 Ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για ακόμη μία φορά, εκφράζω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες στους ανωτέρω δωρητές και τους διαβεβαιώνω ότι η μεγάλη τους αυτή προσφορά θα δώσει την δυνατότητα ώστε να σωθούν εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες συνανθρώπων μας.

 Θερμές ευχαριστίες επίσης στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο για την μεγάλη του συμβολή και συνεργασία στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας του νέου στεφανιογράφου.

 Καθημερινά μετατρέπουμε το Νοσοκομείο μας στο κέντρο υγειονομικής αναφοράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολύ δουλειά. Έτσι και θα συνεχίσουμε.»

2018-09-25T17:33:22+00:00Sun 07.02.2016|Δελτία Τύπου|