Κοινή Συνέντευξη τύπου του Διοικητή και Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας

//Κοινή Συνέντευξη τύπου του Διοικητή και Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας

Κοινή Συνέντευξη τύπου του Διοικητή και Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας

Καλαμάτα 12.02.2019

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Δευτέρα 11/2/2019 ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος και ο Αναπληρωτής Διοικητής κ.Παναγιώτης Μπασάκος, για τα τρέχοντα ζητήματα των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Αναφορικά με τα θέματα του Νοσοκομείου ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος έκανε γνωστό:

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η χρηματοδότηση για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας και στο Κ.Υ Καλαμάτας το τελευταίο 1,5 χρόνο αγγίζει το ποσό των 3.000.000€ περίπου. Κύριες πηγές χρηματοδότησης αποτελούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και επιχορηγήσεις από το Υπ. Υγείας. Συγκεκριμένα:

1. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και η παραλαβή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Π/Υ 985.000€ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ειδικότερα:

Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2

Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD

Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 2

Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1

Σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο τύπου LED

Τομογράφος οτπικής συνοχής OCT, τμχ 1

Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1

Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2

2. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και η παραλαβή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Π/Υ 520.000€ μέσω ΠΔΕ. Ειδικότερα:

Είκοσι (20)μηχανημάτων αιμοκάθαρσης

ενός (1) βρογχοσκοπικού πύργος πλήρης

ενός (1) συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας

3. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και η παραλαβή ενός 2ου ψηφιακού ακτινολογικού Π/Υ 240.000€ μέσω επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας

4. Ολοκληρώθηκε η δωρεά από την Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε συνολικού ποσού 50.000€, που αφορά την προμήθεια 20 σύγχρονων πολυθρόνων αιμοκάθαρσης για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

5. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και βρισκόμαστε στο στάδιο της υπογραφής συμβάσεων προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Κ.Υ Καλαμάτας, Π/Υ 370.000€ μέσω επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα:

(1) Ψηφιακό ακτινολογικό

(1) Καρδιολογικός υπέρηχος

(1) Υπέρηχος γενικής χρήσης

(3) Οδοντιατρικές έδρες-

(1) Ψηφιοποιητής.

6. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια ηλεκτρικών κλινών, Π/Υ 470.000€ μέσω του ΠΔΕ και μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα έχει γίνει η παραλαβή τους

7. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια σύγχρονου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης, Π/Υ 450.000€, μέσω της αξιοποίησης της συμφωνίας συμβιβασμού της Siemens.

8. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Π/Υ 273.000€ μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ειδικότερα:

 • Αναισθησιολογικό Συγκρότημα Πλήρες, τμχ 2
 • Ακτινοσκοπικό C-ARM
 • Λαπαροσκοπικό Συγκρότημα, HD
 • Ουρολογικό Κυστεοσκοπικό Συγκρότημα, HD

9. Υπογράφεται τις επόμενες μέρες η σύμβαση για την κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Κ.Υ Μελιγαλά, Π/Υ 40.000€

10. Υποβλήθηκε πρόταση στην 6η ΥΠΕ και αναμένεται η έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού Π/Υ 410.000€ για το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέσω ΠΔΕ.

11. Υποβλήθηκε η πρόταση στην 6η ΥΠΕ και αναμένεται η έγκριση προμήθειας εξοπλισμού πληροφορικής, Π/Υ 230.000€ για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας

12. Το υπόλοιπο του διαγωνισμού από την τιμή κατακύρωσης για την προμήθεια του ψηφιακού ακτινολογικού Π/Υ 240.000€, δηλαδή ένα ποσό της τάξης 110.000€ έχουμε αιτηθεί αλλαγή χρήσης και αναμένουμε την έγκριση για την κάλυψη άλλων αναγκών.

13. Το υπόλοιπο του διαγωνισμού από την τιμή κατακύρωσης για την προμήθεια του εξοπλισμού του Κ.Υ Καλαμάτας Π/Υ 370.000€, δηλαδή ένα ποσό της τάξης 200.000€ έχουμε αιτηθεί αλλαγή χρήσης και αναμένουμε την έγκριση για την κάλυψη των παρακάτω αναγκών:

 • Μόνωση της οροφής
 • Προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού
 • Προμήθεια άλλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

14. Προχωρά η ολοκλήρωση της πρόσφατης δωρεάς από την Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ, ποσού 75.000€ για την αλλαγή των πεπαλαιωμένων και «ταλαιπωρημένων» θυρών των κλινικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπως επίσης και αντικατάσταση στις μπάρες πανικού.

15. Προχωρά η ολοκλήρωση της πρόσφατης δωρεάς από τον κο Αθανάσιο Μαρτίνο μέσω της ΜΚΟ Αιγέας, ποσού 40.000€ για την ανακατασκευή του χώρου στο ακτινολογικό εργαστήριο έτσι ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία των ασθενών και μεγάλος χρόνος αναμονής.

16. Στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για την ιατρική και φυσική αποκατάσταση προσλαμβάνουμε τις επόμενες μέρες φυσίατρο και αναμένουμε επιχορήγηση 100.000€ για την αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας. Ειδικότερα τίθεται άμεσα σε λειτουργία η πισίνα και υλοποιείται ένα μικρό ηλιοθερμικό πεδίο για ζεστά νερά χρήσης.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Α. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ

ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ

ΚΕΝΕΣ

ΝΟΣ/ΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

325

287

38

Οι προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί το 2018 και μέχρι σήμερα σε Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι 35 άτομα και 7 άτομα Παραιατρικό Προσωπικό.

Β. ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ο οργανισμός του Νοσοκομείου Καλαμάτας διαθέτει 117 θέσεις σε ιατρικό προσωπικό. Σήμερα υπηρετούν 82 Μόνιμοι Ιατροί ΕΣΥ, 38 Επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και 33 ειδικευόμενοι ιατροί.

Ποιες θέσεις βρίσκονται για κάλυψη στα συμβούλια αξιολόγησης:

9 ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΠ

1 Θέση Παθολογίας-Ογκολογίας

1 Θέση Ψυχιάτρου

1 Θέση Παιδοψυχίατρου

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2019

1ος Μέχρι το Μάιο έναρξη τοποθέτησης σταθερών βηματοδοτών. Τους αμέσως επόμενους μήνες ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των καρδιολόγων μας.

2ος  Έγκριση χρηματοδότησης για την προσθήκη του ορόφου 1.000 τμ για την στέγαση 2 ιατρικών τμημάτων και την χωροταξική αποσυμφόρηση.

3ος Υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την δημιουργία νευροχειρουργικού τμήματος.

4ος Έγκριση χρηματοδότησης για την δημιουργία φ/β σταθμού με στόχο μια εξοικονόμηση στην δαπάνη ηλεκτρικής ενέργειας της τάξεως 200.000€

Τέλος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες ηλεκτρονικής υποβολής, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Νοσοκομείου, αιτήσεων για την έκδοση των παρακάτω δικαιολογητικών :

Οι πολίτες θα κάνουν την αίτηση ηλεκτρονικά, θα παραλαμβάνεται από το Νοσοκομείο και θα πρωτοκολλείται ηλεκτρονικά, και στη συνέχεια θα ειδοποιούνται πότε μπορούν να την παραλάβουν.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας με αρμοδιότητα την Ν.Μ.Κυπαρισσίας κ.Παναγιώτης Μπασάκος αναφέρθηκε :

 • στις παρεμβάσεις που έγιναν για την αναβάθμιση λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
 • στην αναβάθμιση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού
 • στην προμήθεια νέου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
 • στον σχεδιασμό για την προσθήκη ενός χώρου 1.200 τμ για την στέγαση ιατρείων και διοικητικών υπηρεσιών
 • νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού (παιδίατρος, νεφρολόγος)