Συνάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου στο γραφείο του Υπουργού Υγείας για το νέο ΕΣΠΑ στην Υγεία

//Συνάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου στο γραφείο του Υπουργού Υγείας για το νέο ΕΣΠΑ στην Υγεία

Συνάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου στο γραφείο του Υπουργού Υγείας για το νέο ΕΣΠΑ στην Υγεία

Καλαμάτα 05.08.2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190
Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Διοικητή κ.Γεωργίου Μπέζου στο γραφείο του Υπουργού Υγείας κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή για το νέο ΕΣΠΑ στην Υγεία

Γ.Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Καλαμάτας:

«Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τα άλλα Νοσοκομεία της Χώρας να προχωρήσουν στην υλοποίηση αντίστοιχων με μας έργων μέσω του νέου ΕΣΠΑ και να επιτύχουν σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Υπάρχουν δυνατότητες εξοικονόμησης εκατομμυρίων ευρώ μέσα από αυτά τα έργα για το ΕΣΥ. Αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε και αυτό θα γίνει»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4-8-2015 στο γραφείο του Υπουργού Υγείας κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή, μεταξύ του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεωργίου Μπέζου με τους συνεργάτες του Υπουργού, των στελεχών του Υπουργείου Υγείας, της Διαχειριστικής Αρχής και της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Αντικείμενο της διευρυμένης συνάντησης ήταν ο συντονισμός και η εποπτεία όλων εκείνων των ενεργειών, προκειμένου τα Νοσοκομεία της Χώρα άμεσα και ολοκληρωμένα να προβούν στην ωρίμανση προτάσεων εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020. Κύριος στόχος να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους για την Υγεία.

Το γραφείο του Υπουργού Υγείας κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή αναγνωρίζοντας την σημασία των μεγάλων καινοτόμων έργων που έχουν υλοποιηθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια, κάλεσε το Διοικητή Γεώργιο Μπέζο με τους συνεργάτες του προκειμένου να τους μεταφέρουν την εμπειρία και τις απόψεις τους, για το πως δηλαδή αντίστοιχες δράσεις θα μπορούσαν «να τρέξουν» και σε άλλα Νοσοκομεία τη νέα προγραμματική περίοδο.

Η συζήτηση κυρίως εστιάστηκε στην υλοποίηση και στα οφέλη του έργου της αυτοπαραγωγής του οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και στις παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης δεδομένου ότι τα Νοσοκομεία αποτελούν από τα πιο ενεργοβόρα δημόσια κτίρια και το Νοσοκομείο Καλαμάτας φέρει τη σφραγίδα ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ «ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Ξεχωριστή μνεία έγινε στο έργο της ηλιοθερμίας, έργο που φέρει την απόλυτα σύμφωνη γνώμη όλων των στελεχών Υγείας και που προτείνεται το συντομότερο δυνατόν να υλοποιηθεί και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε δε η αναφορά του Διοικητή κ.Γεωργίου Μπέζου ότι το ποσό της εξοικονόμησης πόρων από το σύνολο των υλοποιημένων δράσεων στο Νοσοκομείο αγγίζει σε ετήσια βάση το ποσό των 1.100.000€

Στα πλαίσιο αυτό και για την καλύτερη ενημέρωση και τεχνική υποστήριξη των άλλων Νοσοκομείων της Χώρας, εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την οργάνωση μέσα στο Σεπτέμβριο ημερίδας πανελλήνιας εμβέλειας, που θα απευθύνεται στο σύνολο των στελεχών του χώρου Υγείας προκειμένου να παρουσιαστούν αυτές οι βέλτιστες πρακτικές και η τεχνογνωσία για την υλοποίησή τους.

«Πρόθεσή μας είναι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε και άλλα Νοσοκομεία να προχωρήσουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες και να επιτύχουν εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και εν τέλει της Υγείας των Πολιτών. Υπάρχουν δυνατότητες εξοικονόμησης εκατομμυρίων ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος.

Κλείνοντας, από τους παρισταμένους στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι πολύ σύντομα θα επαναληφθεί η συζήτηση προκειμένου να οριστικοποιηθεί το σχέδιο δράσης και προετοιμασίας των προτάσεων από πλευράς των Νοσοκομείων εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

2018-11-29T14:23:33+00:00Wed 05.08.2015|Δελτία Τύπου|