ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

//ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Οι βέλτιστες πρακτικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας παρουσιάζονται την άλλη Παρασκευή μπροστά στον Υπουργό Υγείας και στα στελέχη από όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας

Γ. Μπέζος: «Νοιώθω περήφανος για τους συνεργάτες μου που ήσαν οι βασικοί πρωταγωνιστές αυτής της συλλογικής και δημιουργικής προσπάθειας»

Με πυρετώδης ρυθμούς κινούνται καθημερινά σε όλη τη Μεσσηνία, οι εργασίες υλοποίησης των έργων Υγείας, που έχουν ενταχθεί στη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ειδικότερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υλοποιούνται και βαίνουν προς ολοκλήρωση πέντε μεγάλα έργα ενεργειακής εξοικονόμησης , ενταγμένα στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, συνολικού προϋπολογισμού 2.950.000€.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση της βιοκλιματικής αναβάθμισης του κτιρίου, που περιλαμβάνει την βαφή του εξωτερικού κελύφους του Νοσοκομείου με χρώματα ενεργειακής εξοικονόμησης καθώς και την θερμομόνωση όλων των δωμάτων της οροφής.

Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη και παραδίδονται έως τέλη του έτους τρία μεγάλα έργα προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού ενεργειακής αναβάθμισης:

Α. Στοχευμένη παρέμβαση σε χώρους με ειδικές ανάγκες κλιματισμού μέσω της δημιουργίας τοπικών δικτύων Αντλιών Θερμότητας& Fan Coils.

Β. Αντικατάσταση Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων με σύγχρονες και αποδοτικότερες.

Γ. Προμήθεια δύο νέων Κεντρικών Αντλιών Θερμότητας υψηλού συντελεστή απόδοσης για ψύξη αλλά και θέρμανση του Νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα εντατικά κινούνται και οι εργασίες στα έργα της αναδιαρύθμισης του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας και της κατασκευής των νέων περιφερειακών ιατρείων Πεταλιδίου και Μεθώνης συνολικού προυπολογισμού 1.300.000€.

Με αφορμή την εντατική πορεία των εργασιών των ανωτέρω έργων ο Διοικητής του Γ. Ν.Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

“Μαζί με τους συνεργάτες μου νοιώθουμε καθημερινά, μια μεγάλη ηθική δικαίωση, διότι διαπιστώνουμε ότι ένας ευρύς σχεδιασμός και μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας, τώρα που λήγει η προγραμματική περιόδος 2007-2013 έχει στεφθεί από επιτυχία.

Και νοιώθω πραγματικά περήφανος, που την άλλη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της ημερίδας που υλοποιούμαι, θα είμαστε σε θέση μπροστά στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και στα στελέχη όλων των Νοσοκομείων της Χώρας να παρουσιάσουμε, τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθήσαμε με τρόπο μεθοδικό και συντονισμένο για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας και την εξοικονόμηση πόρων στην Υγεία.

Και πάνω απ όλα είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου οι οποίοι ήσαν οι πρωταγωνιστές αυτής της δημιουργικής προσπάθειας και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο της Υγείας.

Ταυτόχρονα η νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2014-2020 μας βρίσκει μελετητικά πανέτοιμους για την υλοποίηση νέων μεγάλων έργων. Έχουμε πει κατ’ επανάληψιν, θέλουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας υγειονομικό κέντρο όλης της Νότιας Πελοποννήσου.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι προς όφελος της Υγείας των Πολιτών και των υπηρεσιών Υγείας που σε αυτούς προσφέρονται “.

2018-11-29T13:47:21+00:00Sun 01.11.2015|Δελτία Τύπου|