Με επιτυχία στέφθηκε η Ημερίδα του Νοσοκομείου

//Με επιτυχία στέφθηκε η Ημερίδα του Νοσοκομείου

Με επιτυχία στέφθηκε η Ημερίδα του Νοσοκομείου

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ

Σε μία κατάμεστη αίθουσα 350 ατόμων και στη πλειοψηφία τους στελέχη της Υγείας από όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Νοσοκομεία της Χώρας, πραγματοποιήθηκε χθες 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο ELITE RESORT, η ημερίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας με τίτλο: « Ενεργειακή Εξοικονόμηση στα Νοσοκομεία-Οικονομία Πόρων στο ΕΣΥ- Προστασία και Σεβασμός στο Περιβάλλον»

Στόχος της ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν στα στελέχη του χώρου της Υγείας που προέρχονταν από τα άλλα Νοσοκομεία της Χώρας όλες οι βέλτιστες πρακτικές που έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας και να τονιστεί ότι τρόποι εξοικονόμησης πόρων και ισοδύναμα μπορεί να υπάρχουν και πέρα από την λογική των οριζόντιων περικοπών.

Συντονίστρια του 1ου μέρους της Ημερίδας ήταν η δημοσιογράφος Υγείας Βασιλική Αγγουρίδου. Τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος και Σοφία Κορακοβούνη, αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες-μελετητές Απόστολος Ευθυμιάδης και Κωνσταντίνος Μουρτζανός παρουσίασαν τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και το έργο της παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως.

Ειδικότερα στο τέλος του 2ου μέρους, ο μελετητής Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός Απόστολος Ευθυμιάδης προχώρησε στην ενεργειακή αποτίμηση όλων των ανωτέρω παρεμβάσεων τοποθετώντας το ποσοστό εξοικονόμησης και -με την ολοκλήρωση των τρεχουσών εργασιών- στο ποσοστό του 45%.

Στην ημερίδα εισηγήσεις για το πώς θα κινηθούν οι διαδικασίες στη νέα προγραμματική περίοδο και πως θα τρέξει το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο έκαναν οι Νίκος Μαμαλούγκας, Προστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη ΕΠΠΕΡΑΑ και Αντώνης Ψαράκης, Αναπληρωτής Προιστάμενος της ΕΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την Ημερίδα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας κ.κ Χρυσόστομος, οι Βουλευτές του Νομού Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Υποδιοικητές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μιλτιάδης Ζαμπάρας και Δημήτρης Κωστακιώτης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης, οι Διοικητές των Νοσοκομείων Σισμανογλέιου Μάγδα Τσαγδή και Κορίνθου Γιάννης Άρχοντας, ο Αντιπεριφεριάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Δημήτριος Βεργόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος εκπροσώπων κοινωνικών-επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Με το τέλος της Ημερίδας ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας δήλωσε:

«Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την συμμετοχή και το ενδιαφέρον που υπήρξε για την ημερίδα. Ένας αριθμός 250 στελεχών της Υγείας από πολλά Νοσοκομεία της Χώρας ανταποκρίθηκαν και ήρθαν να παρακολουθήσουν τη θεματολογία και το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Αυτός ήταν και ο κυρίαρχος στόχος μας. Δεν επιθυμούσαμε χειροκροτήματα και επαινετικά λόγια. Θέλαμε μόνο την συμμετοχή τους και την προσοχή τους για να τους παρουσιάσουμε αυτές τις μικρές βέλτιστες πρακτικές που έχουμε ακολουθήσει στο Νοσοκομείο μας και να τους πούμε καθαρά ότι είμαστε δίπλα τους να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε αυτά τα μικρά βήματα προόδου και εξοικονόμησης πόρων να επιτευχθούν και σε άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας. Και νομίζω ότι αυτό το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τέλος να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την πραγματικά άρτια οργάνωση».

2018-11-29T13:55:18+00:00Wed 25.11.2015|Δελτία Τύπου|