Ένα ακόμη βήμα προόδου του Νοσοκομείου Καλαμάτας

//Ένα ακόμη βήμα προόδου του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ένα ακόμη βήμα προόδου του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Καλαμάτα 11.02.2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ

ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

Γεώργιος Μπέζος : «Το παράδειγμά μας εύχομαι να το ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της χώρας προς όφελος της οικονομίας πόρων και προς χάριν του δημόσιου συμφέροντος»

 Μετά την εγκατάσταση του συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος προχώρησε ακόμη σε μία καινοτόμα και συμπληρωματική παρέμβαση που έρχεται να συμβάλλει περαιτέρω στην εξοικονόμηση πόρων και στην κάλυψη ευρύτερων αναγκών. Ειδικότερα ολοκληρώθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος πλήρωσης φιαλών οξυγόνου υψηλής πίεσης για ιατρική χρήση.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν έχει μόνο την δυνατότητα να παράγει οξυγόνο ιατρικής χρήσης που απαιτείται διοχετεύοντας το μέσω του δικτύου του στα τμήματα-κλινικές, αλλά μέσω αυτού του εξοπλισμού παρέχεται η δυνατότητα πλήρωσης όλων των φιαλών οξυγόνου που χρησιμοποιούνται είτε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, είτε στα ασθενοφόρα, είτε διατίθενται σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες που έχουν ανάγκη χρήσης ιατρικού οξυγόνου.

Σημαντική είναι η συμβολή και στην εξοικονόμηση πόρων αφού για το έτος 2015 το Νοσοκομείο Καλαμάτας χρειάστηκε να δαπανήσει για την μεταφορά και την πλήρωση των φιαλών οξυγόνου περίπου στις 55.000 €.

Με αυτήν λοιπόν την συμπληρωματική δράση όχι μόνο μηδενίζεται αυτή η δαπάνη αλλά το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποκτά αυτονομία και απεξάρτηση και σε αυτόν τον τομέα.

Πέραν τούτου θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης και του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς και των υπολοίπων υγειονομικών δομών της Μεσσηνίας (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία κλπ)

Με την σημερινή εξέλιξη ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

« Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας διότι ολοκληρώνουμε ένα μικρό μας «όραμα» στο θέμα του οξυγόνου ιατρικής χρήσης.

Για εμάς ολοκληρώνεται ένας σχεδιασμός που ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο και που αποσκοπούσε στην ελαχιστοποίηση της μεγάλης δαπάνης για το Νοσοκομείο σε ετήσια βάση, που λέγεται οξυγόνο ιατρικής χρήσης.

 Με την σημερινή δυνατότητα, να μπορούμε δηλαδή να γεμίζουμε και τις φιάλες οξυγόνου από το οξυγόνο που οι ίδιοι παράγουμε, μεγιστοποιούμε το ετήσιο οικονομικό όφελος που αγγίζει πια τις 400.000 € το χρόνο.

 Ταυτόχρονα πέρα από απόρους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε και τις άλλες Υγειονομικές Μονάδες του Νομού μας (Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία κλπ).

 Το παράδειγμά μας εύχομαι να το ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της χώρας προς όφελος της οικονομίας πόρων και προς χάριν του δημόσιου συμφέροντος.»

2018-10-01T16:19:15+00:00Thu 11.02.2016|Δελτία Τύπου|