Από 1 Οκτώβρη εξέταση ΑΓΓΕΙΟ-OCT στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

//Από 1 Οκτώβρη εξέταση ΑΓΓΕΙΟ-OCT στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Από 1 Οκτώβρη εξέταση ΑΓΓΕΙΟ-OCT στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Καλαμάτα 19/9/2018

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ακόμη ιατρικό μηχάνημα για τις ανάγκες της Οφθαλμολογικής Κλινικής παρέλαβε τις προηγούμενες ημέρες το Νοσοκομείο Καλαμάτας στα πλαίσια του ενταγμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω ΠΔΕ 2017. Πρόκειται για ένα νέο σύγχρονο τομογράφο οπτικής συνοχής (OCT) τελευταίας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Κλινικής κ.Σοραρούφ Αλέσιο με το νέο μηχάνημα θα υπάρχει η δυνατότητα για την εκτέλεση της εξέτασης ΑΓΓΕΙΟ-OCT στους ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Η ΑΓΓΕΙΟ-OCT είναι μια εξέλιξη της Οπτικής Τομογραφίας (OCT στα αγγλικά) η οποία επιτρέπει την απεικόνιση των αγγείων του εσωτερικού μέρους του οφθαλμού.

Με την Οπτική Τομογραφία (OCT) είναι δυνατή η απεικόνιση του εσωτερικού μέρους του οφθαλμού που λέγεται Αμφιβληστροειδής και ειδικά το μέρος γνωστό ως Ωχρά. Επιτρέπει την διάγνωση και την παρακολούθηση σοβαρών παθήσεων γνωστές ως Ωχροπάθειες όπως και άλλες παθήσεις του οφθαλμού πχ το Γλαύκωμα.

Η ΑΓΓΕΙΟ – OCT επιτρέπει την απεικόνιση της ροής του αίματος στην περιοχή της Ωχράς και του Οπτικού Νεύρου . Είναι μια μη επεμβατική διαδικασία (δεν χρειάζονται ενέσεις) που αντικαθιστά σε πολλά περιστατικά την προηγούμενη Φλουοροαγγειογραφία η οποία αντίθετα χρειάζεται μια ενδοφλέβια ένεση ειδικού υγρού η οποία μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Οι ασθενείς που εξετάζονται χρειάζεται μόνο να παρακολουθήσουν ένα φωτεινό στόχο που φαίνεται στο μηχάνημα για να γίνει η εξέταση.

Η εξέταση αυτή επιτρέπει μεγάλη ακρίβεια στην διάγνωση και παρακολούθηση των Ωχροπάθειων και των παθήσεων του Οπτικού Νεύρου, βελτιώνοντας σημαντικά την δυνατότητα θεραπείας αυτών των παθήσεων.

Οι πολίτες της Μεσσηνίας θα έχουν πλέον την δυνατότητα πραγματοποίησης της συγκεκριμένης εξέτασης στο Νοσοκομείο μας, για την οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα έπρεπε να μεταβούν σε μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας.

Η εν λόγω εξέταση καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον Ν.3458/2016 και πλέον παρέχεται δωρεάν, σε αντίθεση με το παρελθόν που οι πολίτες κατέβαλλαν το σύνολο του κόστους της εξέτασης. Μόνη υποχρέωση είναι οι ασθενείς να έχουν φροντίσει να έχουν ηλεκτρονικό παραπεμπτικό από τον θεράπων ιατρό τους.

Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες από την 1η Οκτωβρίου 2018 και η εξέταση θα διενεργείται κάθε ΤΡΙΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ με ραντεβού μέσω της υπηρεσίας 14500.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 27213 63691 έως 693.

2018-09-25T15:02:03+00:00Wed 19.09.2018|Δελτία Τύπου|