Άλλα τρία σημαντικά έργα σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

//Άλλα τρία σημαντικά έργα σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Άλλα τρία σημαντικά έργα σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Καλαμάτα 28.01.2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190
Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΆΛΛΑ ΤΡΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Δημοπρατήθηκε χθες το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης

Γ.Μπέζος: « Καθημερινά εργαζόμαστε συλλλογικά για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Στόχος μας, να το καταστήσουμε το Υγειονομικό στολίδι της Πελοποννήσου»

Τρία (3) νέα σημαντικά έργα είναι σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Διοίκησης για την ηλεκτρομηχανολογική, κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση.

Ειδικότερα χθες δημοπρατήθηκε μέσω διεθνούς διαγωνισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας το μεγάλο έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος που περιλαμβάνει την βαφή όλου του εξωτερικού κελύφους με ψυχρά υλικά και την θερμομόνωση σε όλα τα δώματα της οροφής. Συνολικός προϋπολογισμός του έργου 1.650.000 €.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 38 εταιρείες και μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία ΠΕΤΚΑ ΑΕ. Το αμέσως επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες.

Το δεύτερο έργο αναβάθμισης που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες αφορά την επέκταση του συστήματος BEMS.

Το BMS είναι τα αρχικά των λέξεων Building Management System, στα ελληνικά Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίου. Ουσιαστικά πρόκειται για σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των ηλεκτρομηχανολογικών (Η/Μ) εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου (κλιματισμός, φωτισμός, πυρανίχνευση κλπ).

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε προβεί στη σταδιακή αποκατάσταση του αρχικού BMS που είχε εγκατασταθεί από την κατασκευή του κτιρίου, αποκατάσταση της οποίας η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε το έτος 2013. Τώρα προχωρούμε στην υλοποίηση της ολοκληρωτικής αναβάθμισης του παλαιού BMS με επέκταση των λειτουργιών και δυνατοτήτων του έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών στους πολίτες με ευαισθησία για το περιβάλλον και εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων.

Το τρίτο έργο αφορά την αντικατάσταση όλων των κυκλοφορητών των κυκλωμάτων θέρμανσης-ψύξης ανακυκλοφορίας με σύγχρονους ενεργειακά και αποδοτικότερους, σύμφωνα με την νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία ERP 2013, όπως επίσης και την αντικατάσταση των πέντε (5) παλαιών και φθαρμένων καμινάδων από νέες ανοξείδωτες.

Από τις παραπάνω παρεμβάσεις αναμένεται σημαντική μείωση ρύπων και εξοικονόμηση ενέργειας.

2018-11-29T15:32:41+00:00Wed 28.01.2015|Δελτία Τύπου|