12 Μαϊου Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

//12 Μαϊου Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

12 Μαϊου Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Η 12η Μαΐου είναι ημέρα αφιερωμένη στο Νοσηλευτή. Η Βρετανίδα Florence Nightingale που έμεινε στην ιστορία ως «Η κυρία με το φανάρι», ήταν η πρωτοπόρος της σύγχρονης Νοσηλευτικής. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εστιάζει τη φετινή θεματολογία στη ρήση «Ο δικός μας πλανήτης, η δική μας υγεία», καθώς εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια, τα οποία μπορούν να αποφευχθούν, με κύριο αιτιολογικό παράγοντα την κλιματική κρίση, την οποία χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Στόχος είναι να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να επικεντρωθούν στην πλανητική και ανθρώπινη υγεία και ευημερία και να δημιουργήσουν υγιείς πόλεις και κοινότητες με επίκεντρο τον άνθρωπο. Για πολλοστή φορά καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε με σθένος και επιμονή ώστε να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της υγείας για όλους.

Θα  θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους Νοσηλευτές μας οι οποίοι στην εποχή της κρίσης αντιμετώπισαν με θάρρος, τόλμη, αλληλεγγύη, ευαισθησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης τους ασθενείς μας και τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και ευημερία και να πετυχαίνουν πάντα προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους.

Η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Αδαμοπούλου Θεοδούλη

 

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και ΣΥΝΟ Μεσσηνίας εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της στο Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας και όλες τις δομές υγείας του Νομού μας και σας ευχαριστεί θερμά για το ουσιαστικό έργο που επιτελείτε καθημερινά και την νοσηλευτική φροντίδα που παρέχετε στους ασθενείς με ήθος, καλοσύνη, ευαισθησία, επαγγελματισμό, σεβόμενοι την ανθρώπινη υπόσταση.”

Η εκπρόσωπος της ΕΝΕ και μέλος του 3ου Περιφερειακού Τμήματος

Αραποστάθη Κανέλλα

Η πρόεδρος ΣΥΝΟ Μεσσηνίας

Μπαστούνη Ελισάβετ